Band

Caitlin Zijlstra (Zangeres)

Al op vroege leeftijd was te merken dat de passie van Caitlin bij muziek lag. Niet alleen hield ze van zingen, maar ook heel erg van dansen. Op de basisschool deed ze mee met vrijwel iedere maandsluiting en ook op de camping in de zomer was dit één van de dingen waar ze het meest naar uit keek. Toen ze voor de eerste keer mee deed met het jaarlijks terugkerende evenement Oliebop was ze elf jaar oud. Na deze editie van Oliebop heeft het een aantal jaren geduurd totdat ze weer de bühne op durfde, maar in 2009 heeft ze toch weer de stoute schoenen aangetrokken om weer mee te doen aan Oliebop. Vanaf toen was het elk jaar raak. Ook heeft ze een aantal keer meegedaan aan 'Night of the Heamiel' in Bolsward. Caitlin heeft altijd wel de ambitie gehad om in een band te spelen, maar op één of andere manier is het er nooit van gekomen. Totdat er na Oliebop editie 13 plannen op tafel zijn gekomen om een nieuwe band te starten. Caitlin kon zich wel vinden in het concept; moderne muziek afgewisseld met af en toe een ouder nummer, maar de nadruk toch echt wel op muziek van deze tijd.
Mark Marijt (drums)

Toen hij zes jaar was begon Mark al overal op te drummen. Hij maakte een drumstel van oude dozen en pannen, en na een paar weken kreeg hij een drumstel te leen van zijn oom. Hier was het basisritme goed op te doen. Twee jaar is dit drumstel leuk geweest om op te oefenen. Toen kreeg hij een nieuw drumstel voor zijn verjaardag van zijn ouders. Nadat hij dit nieuwe drumstel had gekregen was het hek van de dam. Mark wilde op drumles en kreeg vanaf toen elke week les. Na een aantal jaren les te hebben gehad was er een band die op zoek was naar een drummer, en deze band benaderde Mark. Hij heeft zo’n drie jaar met deze band gespeeld, en zo nu en dan op een dorpsfeest opgetreden. Ook speelde Mark al vanaf zijn veertiende op het nieuwjaarsconcert van Bolsward (Oliebop). De laatste jaren deden er meer leeftijdsgenoten mee aan dit evenement, en daar heeft hij de inspiratie vandaan gehaald om samen met een bassist een nieuw top 40 bandje te beginnen.
Klaas Siderius (gitaar)

Klaas speelt al vanaf jonge leeftijd in coverbands waarmee hij al vele podia heeft gezien. Plezier in het spelen staat voorop en dat is te zien als hij op het podium staat. Zijn muziek smaak is zeer gevarieerd wat nog wel eens voor discussie kan zorgen bij het uitzoeken van nieuw repertoire, "Goed fout is ook goed", aldus Klaas. Hoewel veel van deze nummers de setlijsten niet halen kan het voorkomen dat zo'n nummer toch nog door een bepaald bandlid spontaan wordt ingezet...
Menzo Rohn (toetsen)

Net als bij zoveel muzikanten, is muziek voor Menzo een uit de hand gelopen hobby. Het begon allemaal zo'n 18 jaar geleden met de (verplichte) blokfluitles. Na een klein jaartje werd het tijd voor een 'echt' instrument en begon Menzo met pianoles. 8 jaar later hielden deze lessen op, maar dit gold zeker niet voor het muziek maken... De afgelopen 10 jaar is hij constant actief geweest in meerdere bandjes/muzikale projecten. (o.a. samen met Mark in de band 'Skuorpapier' en met OlieBop). Toen Beware dus op zoek was naar een toetsenist, was de link snel gelegd. Het repertoire van Beware past perfect bij Menzo zijn muziek smaak; hoewel zijn voorkeur ligt bij de (vaak oudere) soul/rock muziek, zorgen de moderne hits voor voldoende afwisseling en vele nieuwe uitdagingen.
Pieter de Boer (Bas)

Pieter is in bands gaan spelen vanaf zijn 16e. De eerste band, Isolated Picture (Kubaard), hebben ze erg leuke optredens mee gehad, maar zoals dat gaat wordt iedereen ouder en wil wat anders. Hierdoor kwam hij via marktplaats bij de band Perfect Crime (Heeg). Na een paar jaar werd hij gevraagd om eens bij Mary and the (Sneek) in te vallen. Dit beviel zo goed dat hij de toenmalige bassist mocht vervangen toen deze stopte. Omdat Mary and the het nogal druk had kon dit niet meer gecombineerd worden met Perfect crime. Na een aantal jaar hielden er nog een paar leden van Mary and the op en was de chemie van de band verdwenen. Na OlieBOP 2013 was Pieter bandloos en wilde wel weer eens wat nieuws opzetten ! Dus op een mooie dag in januari kwamen Mark (drums) en Pieter bij elkaar om dit idee uit te werken en een nieuwe band te beginnen, zo werd Beware geboren!